PROJECTEN
SMAAKSTUDIO
10 februari t/m 30 juli 2017
Smaakstudio tijdens de tentoonstelling
Ik kook, dus ik ben.
Een reis door de keuken met Abdelkader Benali
Wereldmuseum Rotterdam
We bereidden (voor wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Leiden, Afdeling Archeologie) hiervoor historische recepten van 10 verschillende cuisines, zoals zoete dadelkoeken uit de Babylonische tijd, linzen uit de Romeinse tijd, maar ook koude kip in zure saus uit het 14de eeuwse Parijs, of Kweeperentaart uit het 17de eeuwse Leuven.
Dit vond plaats in de Smaakstudio op de begane grond van het Wereldmuseum in Rotterdam.
Smaakstudio tijdens de tentoonstelling
Ik kook, dus ik ben.
Een reis door de keuken met Abdelkader Benali
Wereldmuseum Rotterdam
We bereidden (voor wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Leiden, Afdeling Archeologie) hiervoor historische recepten van 10 verschillende cuisines, zoals zoete dadelkoeken uit de Babylonische tijd, linzen uit de Romeinse tijd, maar ook koude kip in zure saus uit het 14de eeuwse Parijs, of Kweeperentaart uit het 17de eeuwse Leuven.
Dit vond plaats in de Smaakstudio op de begane grond van het Wereldmuseum in Rotterdam.
HOVO ZOMERACADEMIE
Hovo Zomeracademie 2017
Erasmus University Rotterdam
Hiervoor maakten we hapjes en drankjes uit Byzantijnse en Islamitische cuisines.
Erasmus University Rotterdam
Hiervoor maakten we hapjes en drankjes uit Byzantijnse en Islamitische cuisines.
INTERNATIONAL EXPERT SEMINAR
12 en 13 mei 2017
Event Universiteit Leiden
Smaaklab van Sufi en Ottomaanse Keukens.
Event Universiteit Leiden
Smaaklab van Sufi en Ottomaanse Keukens.